Project United Waalhaven Terminals

United Waalhaven Terminals is een bedrijf dat zich onder andere bezig houdt met het repareren van koelcontainers. Het komt geregeld voor dat er koelcontainers na een lange reis beschadigd terugkomen en gerepareerd dienen te worden. Waar dit voorheen een lange operatie was, is dit versneld en geoptimaliseerd met de inzet van Heatscreen infrarood verwarmingspanelen. Door het vullen van gaten in de beschadigde wanden met een speciaal soort foam als isolatie, is de reparatie te volbrengen. Het drogen van dit geheel nam altijd een ruime tijd in beslag, maar met opwarming door middel van Heatscreen panelen is dit geheel een stuk sneller uit te voeren, aangezien de componenten in de isolatie sneller gaan werken en dus sneller drogen. De container wordt voor het inbrengen van de foam verwarmd, waardoor de componenten in het foam door de hogere temperatuur sneller geactiveerd worden. Na het inbrengen van de foam worden de Heatscreen Panelen uitgezet waarna de componenten in de isolatie hun gang kunnen gaan. Na het drogen van de isolatie worden de beschadigde platen vervangen en is de container weer gereed om in gebruik te nemen.

In hoogte verstelbare Heatscreen

UWT_007_1
Door middel van staalkabels kunnen de Heatscreen panelen op de juiste hoogte voor reparatie worden versteld

Hittebestendige doeken ter bescherming

UWT_005_1
Aangezien het isolatieschuim snel uitzet is het noodzakelijk om de IR panelen te beschermen tegen dit schuim met hittebestendige doeken.

Heatscreen panelen stevig bevestigd

UWT_006_1
Door het bevestigen van de Heatscreen panelen droogt de isolatie sneller en is het repareren van koelcontainers versnelt.

Gerepareerde containers

UWT_001_1
Hier ziet u een aantal gerepareerde delen van de koelcontainer. De isolatie is droog en de platen kunnen worden herbevestigd.