Infraroodverwarming; Haal de warmte van de zon in uw huis

Infraroodverwarming in de praktijk
Infrarode stralen zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar op de huid waarneembaar door hun warmtewerking. Lange golf infrarood verwarmt rechtstreeks de objecten zonder de lucht eerst te moeten opwarmen. Bij stralingswarmte wordt de ruimte namelijk onderdeel van het verwarmingssysteem. Muren, vloeren, meubels en de personen absorberen stralingswarmte en stralen dit op hun beurt weer af (accumulerende werking). Hierdoor wordt de werking extra effectief. Door een dergelijk infrarood systeem ontstaat een homogene, sensationeel verwarmde ruimte.

Wist u dat infrarood een heilzame werking heeft op het menselijk lichaam? Door het stimuleren van een betere doorbloeding helpt het tegen gewrichtspijnen en gaat het bacteriegroei (schimmels) tegen. Bron “Therapeutic Heat and Cold nr4. Uitgegeven door Ed Justus, F. Lehmann, M.D. Wiliams en Wilkins.”.

Verbruik infraroodverwarming
De verbruikskosten van infraroodverwarming zijn, net als bij een conventioneel verwarmingssysteem, situatie afhankelijk. Net als bij een conventioneel verwarmingssysteem zijn de instellingen van de gebruiker een belangrijk aspect in het gehele verbruiksoverzicht. Uit het onderzoek van de Technische Universiteit van Kaiserslautern en eigen jarenlange ervaringen durven wij te zeggen dat uw stookkosten met minimaal 33 procent kunnen verminderen bij het installeren van een infrarood verwarmingssysteem. In combinatie met zonnepanelen kunt u zelfs volledig zelfvoorzienend zijn op het gebied van verwarmen.

Prijs infraroodverwarming
De prijs van een infrarood verwarmingssysteem is afhankelijk van het benodigd totale vermogen dat geïnstalleerd dient te worden. Door deze eenvoudige berekeningsmethode kunt u zelf berekenen aan hoeveel en welke panelen u moet denken voor een volledig IR verwarmingssysteem. De prijzen van onze producten kunt u terugvinden via onze webshop. Voor een vrijblijvende offerte op maat kunt u hier uw gegevens opgeven en zullen wij u zo spoedig mogelijk voorzien van een totaalprijs.

Infrarood verwarming zelf ervaren?
Bent u nieuwsgierig geworden door alle informatie die u kunt terugvinden over infraroodverwarming en wilt u de overweldigende warmte van de infrarood verwarmingselementen eens zelf ervaren? U bent altijd van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Wij zouden het op prijs stellen als u van tevoren een afspraak maakt zodat wij rekening kunnen houden met uw bezoek.